Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; mevki sayısı 4’ü geçmeyen ve celse fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapkaloriın haricen açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile herhangi bir hırsızlık vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın bapları kilitli olmadıkları midein kolay açılabilmektedir.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda mevcut yangın çıkış kapılarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Z tipi yangın merdivenleri doğru kollu sanarak tabir edilen yangın merdivenleridir. Faik strüktürlarda ani durumlarda insanoğluın hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en sağlıklı yangın merdivenidir.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dışa hakikat oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara ehil modeldir.

üste, astım ve bronşit kabilinden teneffüs yolu emrazıyla irtibatlı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin yarısından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını kırıcı dargın sıcak yangın contası.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çalışmasına imkân esenlar. Yangın Yangın Çıkış Kapısı kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik pası kadar acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

üste, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Yangın merdivenlerinin kullanıma uygun şekilde boş bulundurulmasından, yapı veya işyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.

Bir binada veya yapı berknda, kaçış yolu olarak özen veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Eklenmiş-3/B ve Devam-3/C’de tamlanan sürelere isabetli olması mecburidir.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri safi kat sahaı 150 metrekare’den çokça ve yekten çokça kesmeı olan umumi binalarda, kesme adeti 4’ten aşkın olan bütün dokumalaşmalarda yangın merdiveni kuruluşlması mecburi kılınmıştır.

Report this wiki page